Sent tap for Hødd

Skeid tapte 2-1 på Høddvoll etter et seiersmål på overtid fra hjemmelaget. Se høydepunktene her.

Tekst: Jonathan Simchai Hansen | Arkivfoto: Anders Vindegg

Tre minutter på overtid satte Hødds Markus Naglestad ballen i mål med et hælspark, og sikret seieren for hjemmelaget. Dermed knappet Hødd inn ledelsen vi hadde på toppen av tabellen, som nå er på fem poeng. Det betyr at vi må fortsette å jakte opprykk i et par uker til.

Status før oppgjøret var enkelt. Med seier mot Hødd hadde vi vært klare for OBOS-ligaen i 2019, og sikret seriemesterskapet med tre runder igjen. Men det var Hødd som åpnet sterkest. Klokken skulle ikke passere åtte minutter før den første ballen lå i nettet. Et innlegg førte til klabb og babb i feltet. Vi klarte ikke å klarere, og ballen ramlet ned hos Hødds Marius Hagen, som satte ballen i mål fra fem meter.

Se høydepunktene nederst i artikkelen!

En skikkelig kalddusj i åpningen gjorde at Skeid-gutta løftet seg, og vi var bedre med resten av omgangen. Dessverre stemte det ikke helt på den siste tredjedelen, og de store sjansene uteble. Men etter 37 minutter kom kveldens første store Skeid-sjanse. Johnny Buduson dro frem noen finter man som
oftest ser i La Liga, før han sendt ballen inn i banen. Den endte til slutt hos Mesut Can på sekstenmeteren, som skaffet seg rom, og avsluttet. Forsøket gikk like over Hødd-målet.

Rett før dommeren sendte lagene i garderoben holdt Skeid på å få en ny kalddusj i vinden på Høddvoll. På ny ble det trøbbel etter et innlegg, og foran mål sto Hødd-spillerene i kø for å sette ballen i mål. Til slutt gikk det siste forsøket utenfor stengene, og dommeren blåste av.

Andre omgang fortsatte i samme spor som den første. Det var en jevnspilt affære, og begge lagene forsvarte seg godt. Men etter 54 minutter løsnet det for Skeid. Mesut Can skaffet et frispark på 18 meters hold, og bestemte seg for å ta det selv. Skuddet gikk via en mann i muren, og skiftet retning. Det satte keeperen ut av spill, og ballen trillet i mål til utligning.

20 minutter senere fikk vi kampens merkeligste situasjon. Hødds målscorer Marius Hagen lagde et soleklart frispark på egen halvdel, som dommeren til følges blåste på. Det fikk Hagen til å koke fullstendig over. Han løp bort til dommeren, og dyttet ham. Som regel er er det en handling som føler til rødt kort, men i dag slapp Hagen unna med det gule.

Resten av oppgjøret ble en kamp med ryggen mot veggen. Hødd etablerte et enormt press, men forsvaret fikk feid unna gang på gang. Tre minutter på overtid satt altså avgjørelsen. Hødd løftet ballen inn i boksen, og med ryggen mot mål hælsparket Naglestad hjemmelaget i ledelsen. Minuttet senere blåste dommeren for full tid.

Til tross for tapet er opprykket fortsatt i våre egne hender. Neste helg venter Arendal på Nordre Åsen, og med seier tar vi et langt steg mot OBOS-ligaen.
Kampen går lørdag kl. 13:00. Møt opp!